Pulpa de curcan cu ciuperci si cartofi la cuptor

de Rocsi in Curcan, 9 Ian 2013 | 13630 vizualizari

 

Satui de friptura de porc simpla si alte cele de la sarbatori, am hotarat sa pregatim niste curcan la cuptor cu legume si putin sos, asta ca sa nu iese totul prea uscat...Un mare succes sincer, s-a mancat totul si cu o mare, mare pofta...Asadar puteti prepara si voi pentru ca e o mancare usoara si foarte gustoasa!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de curcan
  • 1 borcan mic de ciuperci intregi
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 1 rosie proaspata
  • 3-4 cartofi
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 cana supa de pui
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu ciuperci si cartofi la cuptor:

Pulpa de curcan o spalam, apoi cu un cutit bine ascutit, taiem bucati potrivite de pe os. Ciupercile le spalam, iar rosiile in suc propriu le zdrobim cu o furculita. Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele, iar usturoiul il curatam si il taiem bucati mari. 

Ungem un vas yena (sau de ceramica) cu unt. Punem in el bucatile de curcan, ciupercile, morcovul si usturoiul.  Intr-un bol amestecam rosiile zdrobite, supa de pui ( daca nu aveti supa puteti folosi apa, dar eu aveam supa cum am fiert niste pui si era pacat sa o arunc), vinul,otetul balsamic, invartim cu o lingura si il turnam in vas. Condimentam carnea cu sare si piper dupa gust, boiaua de ardei. Nu uitam nici de patrunjelul si cimbrul uscat. Acoperim vasul cu capacul lui (sau cu staniol daca nu aveti capac) si il bagam in cuptor, pe care il aprindem.

Cartofii ii curatam si ii taiem pe jumatate sau sferturi, in functie de cat de mari sunt.  Dupa circa 40-50 de minute, intoarcem bucatile de carne, iar printre ele punem cartofii presarati cu putina sare si piper. Spalam rosia, o taiem felii si le repartizam prin tot vasul. Acoperim vasul si il reintroducem in cuptor.  Cand carnea este bine patrunsa, la fel si legumele, scoatem vasul din cuptor.

A iesit o bunatate ce o mancai cu buzele asa bine facute erau toate, in putin sos de rosii si cu salata de sfecla...Va recomand!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu ciuperci si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Rocsi 1

10.01.2013, 15:58

Multumesc Eduard

Corinuta 1

10.01.2013, 18:47

Place!

Rocsi 1

10.01.2013, 19:58

Ma bucur draga mea Corina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta nr. 500